Tips en achtergronden door Zakelaar

by Zakelaar Zakelaar Geen reacties

Inge van Vonderen over het belang van standaardisatie

Deze ochtend stond ik op het kantoor van In Balans voor mijn afspraak met Inge. In de ontvangsthal word ik altijd vrolijk wordt van de portretten van schijnbaar onbezorgde Cubaanse dames op leeftijd met dikke cohiba sigaren in hun mond. Met Inge sprak ik over onze samenwerking, uitdagingen en ontwikkelingen. Daarbij kwamen situaties aan bod die voor iedere ondernemer herkenbaar zijn. Een van die zaken is standaardisatie, waarom is dat nu zo belangrijk?

Je leest het hier

by Zakelaar Zakelaar Geen reacties

Een tip voor starters van Marenna van Reijsen

Vandaag ontmoette ik, ongeveer 8 jaar sinds mijn afstuderen, Marenna van Reijsen. Marenna was mijn afstudeerbegeleidster op Hogeschool Tio en heeft me destijds niet alleen veel geleerd, maar ook geïnspireerd. Nu ik eindelijk de stoute schoenen aangetrokken heb en voor mezelf begonnen ben, vroeg ik haar om tips en best practices. Haar antwoord is voor iedere startende (kleine) zelfstandige van toepassing, dus deel ik het graag!

Tips van Marenna

by Zakelaar Zakelaar Geen reacties

5 Websites van de overheid die je niet mag missen!

Als zelfstandig ondernemer kun je gemakkelijk het gevoel krijgen dat je veelal voor de overheid aan het werk bent. Je betaalt een significant deel van je zuur verdiende geld tenslotte aan de Belastingdienst. Gelukkig zijn er ook fiscale regelingen waardoor je geld van de overheid (terug) kunt krijgen. Wist je bovendien dat de overheid op nog veel meer manieren voor ondernemers werkt? Bijvoorbeeld door de vijf websites in dit artikel, die je niet mag missen. Stuk voor stuk betaald van jouw belastingcenten, maar veel belangrijker nog, boordevol informatie!

Lees meer…

by Zakelaar Zakelaar Geen reacties

AVG / GDPR is in werking getreden op 25 mei – en nu?

Je zou het misschien niet zeggen, maar AVG / GDPR zijn ten tijde van dit schrijven alweer 10 dagen van kracht. De Europese verordening wordt sinds 25 mei 2018, na een implementatiefase van twee jaar, actief gehandhaafd. Althans, dat is waar iedereen zo angstig voor was. In de praktijk zijn op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens slechts drie nieuwsberichten verschenen. Eén daarvan betreft een officiële reactie op een artikel in Het Financieele Dagblad.

Read more

by Zakelaar Zakelaar Geen reacties

Verzekering voor ZZP’ers en MKB’ers

Als zelfstandig ondernemer krijg je te maken met tal van situaties waar je in loondienst niet naar om hoefde te kijken. Zo werd je bijvoorbeeld (deels) doorbetaald bij ziekte. Bovendien was de werkgever aansprakelijk indien jij onverhoopt een fout zou maken. Als klap op de vuurpijl bestond er het UWV, jouw vangnet bij ontslag. Als ZZP’er loop je die risico’s veelal zelf, jij bént immers je bedrijf. Het is daarom verstandig voor je start goed na te denken over die risico’s en de mate waarin je ze kunt en wilt afdekken middels een eventuele verzekering.

Lees meer…

by Zakelaar Zakelaar Geen reacties

Voordelig zakelijk rijden in een Youngtimer

Mobiliteit is voor jou als zelfstandig ondernemer natuurlijk van belang. In de opstartfase van je onderneming kan de bijtelling op een auto een flinke hap uit je budget nemen. Gelukkig zijn er in de wet diverse interessante regelingen waarmee je voordeling zakelijk kunt rijden.

Lees hoe

by Zakelaar Zakelaar Geen reacties

Het belang van je ondernemingsplan

Het ondernemingsplan wordt door veel aspirant ondernemers gezien als een verplicht nummer. Je hebt het nodig bij een eventuele kredietaanvraag, maar daar is voor velen alles mee gezegd. Niets is echter minder waar! Als je het ons vraagt, maakt een gedegen ondernemingsplan namelijk het onderscheid tussen falen en succes.
Lees meer
Top