Buy - Improve - Sell

Geen tijd meer voor je bedrijf? Verkoop het!

Buy - Improve - Sell

Geen tijd meer voor je bedrijf? Verkoop het!

by Zakelaar

Heb je van je hobby je werk gemaakt, maar geen tijd of zin meer om te ondernemen? Dan moet je nadenken over de verkoop van jouw bedrijf. Vanzelfsprekend vraag je jezelf als ondernemer dan al snel één ding af: wat is mijn bedrijf nu waard? Heb je een mooi bedrag gespaard en zou je graag zelfstandig worden, maar heb je het beste idee van Nederland (nog) niet? Dan is overname misschien juist wel iets voor jou!

Overname

Je hebt misschien een erfenis gekregen van een verre tante. Misschien heb je altijd hard gewerkt en succesvol maandelijks een bedrag opzij kunnen zetten vanuit je arbeidsverleden. Nu heb je besloten dat het tijd is iets voor jezelf te gaan beginnen, maar het eureka-moment is nog steeds niet voorbij gekomen…

Je zult het misschien niet direct geloven, maar er zijn ook ondernemers die om wat voor reden dan ook aan de andere kant van de lijn staan. Zij hebben dat idee ooit wel gehad en nu een al dan niet goed lopende onderneming. Echter is het voor hen tijd om het stokje over te dragen. Dit kan komen omdat ze bijvoorbeeld een verandering in de privé-situatie hebben of met vervroegd pensioen willen. Zij bieden hun onderneming aan ter overname. Die overname kan de start van jouw avontuur als zelfstandige betekenen! Natuurlijk wil je zeker weten dat je niet teveel betaalt en dat het bedrijf kans van slagen heeft. Zakelaar helpt je graag om de risico’s in kaart te brengen. Samen met of voor jou doe ik het nodige achtergrondonderzoek alvorens je een bod uitbrengt en de onderhandeling voor overname kan beginnen. Kortom, begeleiding in iedere fase van het traject.

Overname en Verkoop

Verkoop

Het is je gelukt! Je hebt met hard werk en een gezonde ondernemersgeest een bedrijf opgezet en al dan niet tot een succes weten te brengen. Toch heb je voor jezelf besloten dat het tijd is voor iets anders. Misschien wil je graag weer in teamverband werken en wat meer zekerheid verkrijgen bij een werkgever. Of je hebt werkkapitaal nodig uit de verkoop van je bedrijf, omdat het kriebelt om je volgende onderneming te starten. Wat de reden ook is, jouw harde werk kan niet voor niets geweest zijn!

Er zijn natuurlijk diverse formules te vinden om de waarde van jouw bedrijf te berekenen, maar deze komen vaak tot uiteenlopende uitkomsten. Het belangrijkste dat je dient te achterhalen is wat een eventuele koper daadwerkelijk bereid is te betalen bij verkoop van je bedrijf.

Is er sprake van een pand, inventaris, goodwill, doorlopende inkomsten, afspraken met leveranciers die overgenomen moeten worden? Het is slechts een greep uit alle factoren die een rol spelen bij het bepalen van de waarde voor de verkoop. Emotioneel gezien is je bedrijf altijd meer waard dan je er waarschijnlijk in realiteit voor krijgt. Zakelaar helpt je graag bij het vinden van de juiste koper. Daarbij heb ik oog voor oprecht belangstellenden en een eerlijke prijs. Van een afstand zie jij dat jouw initiatief je visitekaartje blijft – je hebt het immers van de grond af aan opgebouwd. Ondertussen heb je in je nieuwe situatie de beschikking over het bedrag dat je aan de verkoop overhoudt.

Jelle Russner-Stafleu Zakelaar
Jelle Russner-Stafleu
ZAKELAAR 040

Is het moment om een nieuw tijdperk in te luiden voor jou aangebroken? Neem contact met me op en samen zorgen we dat jouw overname of verkoop een succesverhaal wordt!

Top