Ik overweeg te starten in plaats van mijn huidige baan

Ik overweeg te starten in plaats van mijn huidige baan

by Zakelaar

Kruipt het bloed waar het niet gaan kan? Is het voor jou de hoogste tijd om te ondernemen en je dromen na te gaan jagen? Wil je al je energie richten op de uitvoering van dat fantastische ondernemingsplan waar je al die tijd al op broedt?

Vind je jouw huidige baan nog hartstikke leuk? Of vlieg je juist tegen de muren omhoog en kun je niet wachten om afscheid te nemen? Eindelijk vaarwel te zeggen tegen de dagelijkse frustraties op de werkvloer? In beide gevallen is het verstandig je volgende zet goed te overwegen en te plannen. Zo is het lang niet altijd verstandig om alle zekerheden over boord te gooien, zelfs niet wanneer je idee of je ondernemersgeest nóg zo sterk is.

Als je financiële positie de ruimte laat, staat natuurlijk niets je in de weg om je schepen te verbranden en de sprong in het diepe te nemen. In dit stadium doe je er goed aan om alvast advies in te winnen en in je vrije tijd wat voorbereidingen te treffen, zoals het schrijven van je ondernemingsplan. Wanneer je dat gedaan bent volgt hét besluit: “Ik ga starten in plaats van mijn huidige baan!” Als je zeker bent van je zaak, maak je een afspraak met je werkgever om ontslag te nemen. Dit is een spannend moment, maar als je jezelf goed hebt voorbereid, zal het je opluchten. Ondernemen is tenslotte het nemen van weloverwogen risico’s.

Er zijn echter ook voldoende alternatieve aanvliegroutes denkbaar. Je kunt bijvoorbeeld stapsgewijs jouw zekerheden afbouwen, terwijl je de fundering van je eigen bedrijf gaat leggen. Vaak kun je in deze periode toch al aanspraak maken op tal van (fiscale) voordelen, waardoor je de slagingskans alleen maar vergroot. Nader onderzoeken wat voor jou de beste weg is om te bewandelen? Ik help je graag, dus neem vooral contact op voor een gratis vrijblijvend intakegesprek.

Top