Best practices vanuit een gevestigde freelancer

Een tip voor starters van Marenna van Reijsen

by Zakelaar

Best practices vanuit een gevestigde freelancer

Een tip voor starters van Marenna van Reijsen

by Zakelaar

by Zakelaar
Vandaag ontmoette ik, ongeveer 8 jaar sinds mijn afstuderen, Marenna van Reijsen. Marenna was mijn afstudeerbegeleidster op Hogeschool Tio en heeft me destijds niet alleen veel geleerd, maar ook geïnspireerd. Nu ik eindelijk de stoute schoenen aangetrokken heb en voor mezelf begonnen ben, vroeg ik haar om tips en best practices. Haar antwoord is voor iedere startende (kleine) zelfstandige van toepassing, dus deel ik het graag!

Over Marenna

Marenna van Reijsen is adviseur online marketingcommunicatie & tekstschrijver bij MareRedactie, auteur van het boek Interactieve Marketing, eindredacteur van de Online Scorecard 3.0 (2014, Pearson Education Benelux), bovendien schrijft ze blogs voor Frankwatching.com en Travelnext.nl. Na 8 jaar verbonden te zijn aan Hogeschool Tio, is ze tegenwoordig docent digital marketing & e-Lab bij de NHTV te Breda, waar ik haar ontmoette.

Halen en brengen

Als zelfstandige geloof ik zelf sterk in de kracht van het ‘gunnen’. Een kop koffie met een oude bekende kan vaak tot meer leiden dan een afspraak met een dure consultant. Daarbij is het wel belangrijk dat je de juiste ingrediënten aan zo’n ontmoeting toevoegt; halen én brengen. Vaak denken mensen dat het voldoende is om door hun telefoonboek te scrollen en enkele afspraken te maken met mensen die iets voor ze kunnen betekenen. Daar is op zich niets mis mee, hulp vragen mag en kan tenslotte. Het is echter minstens zo belangrijk dat je jezelf afvraagt wat jij op jouw beurt te bieden hebt. Een uurtje gezellig ouwe koeien uit de sloot halen is daarvoor vaak niet voldoende.

Bekend stemgeluid op de Vakantiebeurs

Voor Marenna bracht ik folders mee van een tour operator uit India, wellicht interessant voor stages of als casestudy. Eerder dit jaar werd ik promotor voor Voyages Overland, een startup van een bekende uit de mystery shopping branche. In die hoedanigheid was ik in januari aanwezig op de Vakantiebeurs in Utrecht. Tijdens een sessie van Christel Schoger over “Travel Inspiration from Google Search”, hoorde ik in het vragenrondje een bekende stem voor uit de zaal komen. Via LinkedIn vroeg ik Marenna of ze toevallig op de Vakantiebeurs was en mijn vermoeden werd bevestigd. Door het drukke programma kregen we een ontmoeting die dag niet voor elkaar. Enkele maanden stalken verder – Marenna is druk bezet – kreeg ik alsnog de uitnodiging om vandaag samen te lunchen.

Tips en best practices

Uiteraard hoopte ik ook iets te halen uit deze ontmoeting, naast een lekkere broodje bij de NHTV. Om te beginnen wil ik iedereen die ook maar iets met ‘online’ van doen heeft, aanraden het boek Online scorecard 3.0 te lezen. De verfrissende theorie in versie 2.0 lag ten grondslag aan mijn afstudeeronderzoek; ‘website usability voor Amsterdam RAI’. Het door Marenna gesigneerde exemplaar heeft dan ook een permanente plek in mijn boekenkast! Je bestelt het eenvoudig via deze link naar bol.com voor € 25,95. Bovendien vroeg ik Marenna of ze nog een tip voor mij, of voor startende ondernemers in het algemeen wilde delen? ‘Dan houd ik het toch bij digitale marketing, want dat on-line moet er een beetje af’, antwoordde ze daarop met een grote glimlach.

Misschien is het een dooddoener, maar ik geloof nog steeds in een goede domeinnaam.

Om maar een voorbeeld te noemen, kun je bijvoorbeeld gerust besteyoghurttoetjevanheelnederland.nl gebruiken…

Een goede URL wordt steeds meer van belang, als je kijkt naar de manier waarop er nu gezocht wordt. Er wordt bijvoorbeeld steeds meer met complete zinnen en vragen aan Google gezocht. Ik neem vaak mijn schoonmoeder als voorbeeld, die doet haar best om met allerlei dingen bij te blijven. Als zij zich bijvoorbeeld afvraagt hoe ze haar horloge moet verzetten, dan vraagt ze dat gewoon aan Google. Uiteindelijk komt ze daar een heel eind mee!

Maak dus je domeinnaam niet ingewikkeld, iets dat gemakkelijk te onthouden is. Voor zowel voor je potentiële klanten als je zoekmachine moet eruit blijken wat je doet of wie je bent.

Marenna van Reijsen | 09-07-2018

Top