Don't tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon

Drijfveren, motivatie en doelstellingen

Don't tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon

Drijfveren, motivatie en doelstellingen

by Zakelaar
WAAR IK VOOR STA
Op persoonlijk vlak krijg ik veel energie van nieuwe initiatieven en ideeën en haal ik mijn voldoening uit het bijdragen aan het succes en enthousiasme van anderen. Vanuit zakelijk perspectief bezien help ik graag (aankomende) zelfstandigen om weloverwogen de juiste risico’s te nemen en zich te omringen met mensen en organisaties die hen helpen om elke dag hun eigen talent optimaal te benutten.

Ondernemen is niet voor iedereen

Hoewel het ondernemerschap het leukste is dat er bestaat als je het mij vraagt, geldt dat niet voor iedereen. Ondernemen brengt in veel gevallen onzekerheid met zich mee en kan ontzettend veel van je vergen.

Voor sommige mensen is het dan ook beter een ondernemende baan te zoeken in plaats van zelfstandige te worden. Op basis van het eerste oriëntatiegesprek zul je niet de eerste zijn die dit advies uiteindelijk krijgt.

Ziek ben je eigenlijk nooit, de telefoon gaat ook om 20:00 gewoon en als je klant ontevreden is, ben jij in eerste instantie degene die zijn of haar ervaring om moet zien te buigen. Onbetaalde facturen, foutieve leveringen en onverwachte kosten… Je komt voor uitdagingen te staan die nieuw voor je zijn. Daarnaast moet je gedisciplineerd je administratie bijhouden, je belastingaangiftes op tijd doen en lijdzaam toezien hoe je een groot deel van jouw zuurverdiende facturen aan de fiscus afstaat. Je omgeving zal je vragen waar je toch aan begonnen bent. Dat is niet vreemd, want van mensen die het ondernemerschap niet zelf ervaren hebben, kun je niet verlangen dat ze hetzelfde referentiekader hebben als jij.

Nog niet afgeschrikt? Dan is het zelfstandig ondernemerschap misschien wel iets voor jou! Als ervaringsdeskundige heb ik een goed beeld van wat er op je afkomt en heb ik empathie voor jouw vraagstukken. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak voor een eerste oriëntatiegesprek en kom erachter of je uit het juiste hout gesneden bent.

Waar voor je geld

Beginnend ondernemers, evenals ondernemers waar het even wat minder gaat, hebben doorgaans geen groot budget ter beschikking. Mijn doelstelling is dan ook om een laagdrempelig uurtarief te hanteren voor mijn klanten. Het eerste oriëntatiegesprek is altijd gratis. Als ik niets voor je kan betekenen, heeft het je hoogstens een uur van je tijd gekost. Bovendien weet je altijd vooraf waar je aan toe bent, zonder addertjes onder het gras of verborgen kosten.

Mijn uurtarief kan ik concurrerend houden door mijn vaste kosten in de gaten te houden. Zo betaal je niet mee aan dure maatpakken, heb ik geen chique kantoor en rijd ik voordelig in een youngtimer. Dit betekent concreet dat onze gesprekken plaatsvinden aan de keukentafel, bij jou thuis, bij mij of in een gezellige koffiebar. Daarnaast vraag ik mijn netwerk van leveranciers om een zeer kleine commissie wanneer ik je als ondernemer naar hen doorverwijs. Naast de commissie heb ik afspraken over een eveneens concurrerend tarief dat ik je namens hen aan mag bieden. Zij besparen kosten in de acquisitie en ik voorzie hen van klanten die écht baat hebben bij hun services. Een constructie, waarbij iedereen wint.

Van klant naar leverancier

Mensen die onder mijn begeleiding de stap naar het ondernemerschap zetten, zie ik natuurlijk het liefst tot grote hoogte stijgen. Niet alleen is dit de kroon op mijn werk, maar het biedt ook mogelijkheden voor uitbreiding van mijn netwerk van leveranciers.

Indien jouw diensten of producten van meerwaarde kunnen zijn voor toekomstige ondernemers die bij mij aankloppen, ken ik immers de weg. Doordat ik een goed beeld heb van je werkwijze en achtergrond, bestaat de mogelijkheid dat we een langdurige samenwerking aangaan, waarbij ik je opneem in mijn netwerk van vertrouwde adviseurs.

Er is geen groter compliment dan wanneer mijn klant uiteindelijk mijn leverancier wordt of andersom!

Top