What you are going to do defines you, not what you did

Jelle Russner-Stafleu Zakelaar

What you are going to do defines you, not what you did

Jelle Russner-Stafleu Zakelaar

by Zakelaar
WIE IK BEN
Zakelaar is mijn handelsnaam, zelf ben ik beter bekend als Jelle Russner-Stafleu.

Mijn geschiedenis reikt tot september 1986, waarna ik via diverse omwegen in aanraking kwam met advies en consultancy op het gebied van ondernemerschap, hospitality, automatisering en klanttevredenheid.
Reeds sinds 2011 ben ik naast mijn reguliere werkzaamheden actief als ‘kleine zelfstandige’. Eind 2017 kwam het besluit om de uitdaging aan te gaan mijn ondernemerschap uit te gaan bouwen en zodoende is op 1 januari 2018 Zakelaar gelanceerd.

Studie

Van jongs af aan heb ik een bovengemiddelde interesse in elektro-en informatietechnologie. Vanuit die interesse koos ik op het VWO voor het profiel Natuur & Techniek en studeerde ik kort aan de Technische Universiteit Eindhoven. Omdat ik er achter kwam dat mijn hart in hospitality lag, volgde ik de studie Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio in Eindhoven. Hiervoor studeerde ik af bij Amsterdam RAI met een thesis over website usability. Daarvoor kreeg ik het hoogste cijfer dat tot op dat moment ooit behaald werd.

Loopbaan

Vervolgens werkte ik in mijn eerste fulltime baan twee jaar lang als consultant bij een automatiseerder in hospitality. Na Index hospitality systems kwam ik in 2012 terecht bij Multi-Value. Vanuit mijn eerste functie als projectmanager groeide ik al snel met het bedrijf mee. Mijn inbreng heeft zichtbaar mede gezorgd voor een toename in zowel omzet als marge. In mijn functie als Operationeel directeur voor Multi-Value was ik tevens nauw betrokken bij de implementatie van het ERP systeem, waarbij naast de financiële module ook CRM, HRM en een koppeling op maat met de onderzoekssuite in gebruik genomen werden.

Klanten en opdrachtgevers

Voor Index bezocht ik wekelijks startende en bestaande horeca-ondernemers in binnen- en buitenland. Naast het configureren van hun systemen, nam ik hen en hun teams aan de hand gedurende de implementatie ervan. In de jaren bij Multi-Value werkte ik met en voor toonaangevende multinationals, zoals bijvoorbeeld Ahold, BMW, Texaco, de Bijenkorf en La Place. Voor onderzoeksdoeleinden mocht ik vaak achter de schermen van de operatie kijken bij deze organisaties. Het inzicht dat ik daarmee heb verkregen in de strategie, processen en best practices heeft me veel geleerd.

Zelfstandig Ondernemerschap

In 2011 startte ik als kleine zelfstandige naast mijn baan. Ik begon een webshop op basis van dropshipping. Daarnaast was ik actief als tekstschrijver en adviseerde ik anderen over hun website en marketing. Maandenlang stak ik hier al mijn vrije tijd in, omdat ik er plezier aan had. Bovendien bleek dit ook nog eens fiscaal zéér aantrekkelijk!

Jouw probleem, mijn uitdaging!

De combinatie van mijn technische achtergrond, mensgerichte instelling en ondernemersgeest maken van mij een breed inzetbare adviseur. Bovendien beschik ik over een bovengemiddeld communicatief vermogen en de nodige soft-skills. Jouw probleem is mijn uitdaging en samen gaan we voor het ultieme resultaat met een mooi rendement.

Filosofie

Voor mezelf heb ik het besluit genomen dat geen enkel doel onbereikbaar is. Door mezelf toe te staan groot te denken, kan ik trots zijn op iedere kleine stap die me dichter bij mijn doelen brengt. Mijn ultieme doel is om elke dag te kunnen doen wat ik leuk vind en daar een leuke boterham aan over te houden.

Rijkdom is voor mij niet uit te drukken in een banksaldo. Het indelen van mijn eigen tijd en het nemen van mijn eigen weloverwogen risico’s geven me zoveel meer voldoening dan dat. Anderen in doen zien dat zij ook over unieke talenten en capaciteiten beschikken om dat voor zichzelf mogelijk te maken, dat is mijn droom. Daarom beweeg ik langzaam naar een fulltime invulling van mijn werk als Zakelaar.

Hoe ik werk

Mijn baan is de allerleukste, omdat ik me dagelijks omring met mensen die één ding gemeen hebben: ze gáán ervoor! Mensen met ambitie, eindeloze ideeën, creativiteit, specialistische kennis, de drang om te leren, beter te worden en de beste versie van zichzelf te zijn. Samengevat, Zakelaar werkt met mensen met passie.

Met die mensen werk ik graag samen en op mijn beurt voorzie ik ze van helder, eerlijk en gedegen advies. Ook zelf benut ik mijn eigen talenten onder de naam Zakelaar. Daar waar mijn kennis, ervaring en vaardigheden niet toereikend zijn, put ik uit mijn netwerk van professionals. Een waardevol netwerk vol mensen die net als ik, energie halen uit het helpen van anderen door te doen waar ze goed in zijn.

Top